Innovatív árnyékolók, különleges otthoni megoldások

Az energiatakarékos külső tokos redőny

Vannak olyan épületek, amelyeken nem lett kialakítva hely a redőnytoknak az építkezés során. Ezeken a házakon külső tokos redőny felszerelése történhet, amennyiben igényt tartunk erre az árnyékolóra. Nagyon közkedvelt ez a típus, ezért rendkívül sokan választják otthonuk kényelmesebbé tételéhez.

A külső tokos redőny segít csökkenteni az energiaköltségeket

 

Egy minőségi, szakszerűen felszerelt külső tokos redőny az éves fűtési és hűtési költségeinknek akár a 30%-át is megspórolhatja nekünk. Az optimális hőszigetelés révén ugyanis télen bent tartják a meleget, nyáron pedig hűvös lakást biztosítanak számunkra. Ehhez természetesen az is kell, hogy mindig az időjárási viszonyoknak megfelelően legyen beállítva a redőnypalást.

 

Az általunk forgalmazott redőnyrendszerek manuálisan és motorikusan is működtethetők. Az elektromotoros változatot fali kapcsolóval vagy távirányítóval is vezérelhetjük, de arra is lehetőség van, hogy az otthonunktól távol mozgassuk a redőnyt.

 

Ha okosotthonos rendszerbe integráljuk, mindig ellenőrzésünk alatt tarthatjuk a lakásunkat, akárhol is tartózkodunk. Egy okoseszköz szükséges hozzá, amire letöltjük a megfelelő alkalmazást. Ezáltal a távolból is mindig igazodni tudunk a környezeti hatásokhoz, az aktuális időjáráshoz.

 

Hogyan segít spórolni a külső tokos redőny?

 

A külső tokos redőny akkor lesz energiahatékony, ha télen hidegben teljesen leengedve, résmentesen zárva tartjuk a palástot. Természetesen nem szükséges a sötétben ülni a házban, főleg, ha napsütés is van. Bár ilyenkor jóval kevesebb az ereje a napfénynek, mint nyáron, de azért 1-2 fokkal fel tudja emelni a benti hőmérsékletet, ha besüt az ablakon.

 

Ezzel pont ellentétben, a nyári kánikula idején, mikor bántóan betűz a nap az ablakon keresztül, inkább húzzuk le a redőnyöket. A legjobb éjszaka szellőztetni, amihez nem árt felszereltetni egy biztonságos rovarhálót.

 

Az alumínium külső tokos redőny

 

A külső tokos redőny műanyag változatáról már írtunk egy korábbi blogbejegyzésben. Az általunk felszerelt redőnyök mindegyik típusa kiváló minőségű, mivel színvonalas anyagból és alkatrészekből készül. Munkatársaink tapasztalt szakemberek, úgyhogy ilyen háttérrel a mi redőnyrendszereink garantáltan tartósak.

 

A külső tokos alumíniumredőny az épület homlokzatára vagy külső falára kerül felszerelésre, az ablakkereten kívül, hasonlóképpen a műanyag típushoz. Gyakran alkalmazzák olyan helyeken, ahol a redőny fontos biztonsági vagy esztétikai szerepet játszik, hiszen kívülről jól látható.

 

Miben más az alumínium és a műanyag külső tokos redőny? A cégünk által forgalmazott műanyag típusok is nagyon jó minőségűek és strapabíróak. Ezt a kiváló alapanyagnak és a profi alkatrészeknek köszönhetik. Az időjárással szemben is ellenállóak, ám az alumíniumárnyékolók masszívabbak.

 

Ezek a változatok képesek a szélsőséges viszonyokat, erős szelet, a jégesőt is bántatlanul megúszni. A műanyag redőny esetén ilyenkor célszerűbb a palástot felhúzva tartani, amíg el nem múlik a vihar.

 

Milyen típusokat forgalmazunk a külső tokos redőnyön kívül?

 

A külső tokos redőny mellett árulunk belső tokos és vakolható tokos verziókat is. A vakolható teljesen rejtett redőnytokot eredményez, mert az épület falába kerül beépítésre, tehát egyáltalán nem zavarja a homlokzat megjelenését. A belső tokos redőnyök tokja az épületen belül, az ablak- vagy az ajtókeretben van elhelyezve rejtetten.

Lehetőség van ingyenes helyszíni felmérésre, ahol segítünk kiválasztani a megfelelő típusú árnyékolót. Árajánlatot is adunk, valamint mintákat is tudunk mutatni. Ha felkeltettük érdeklődésedet, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

A zsinóros redőnyautomata szerelése nagyon kockázatos!

A zsinóros redőnyautomata szerelése egy olyan munka, amire időnként sor kerülhet, ha árnyékolónkat zsinórral működtetjük. Azt úgy vesszük észre, hogy az automata meghibásodott, hogy nem tudjuk a redőnyt felhúzni. Ilyenkor az automata cseréje lesz a javítás egyetlen módja.

Bővebben

Kültéri árnyékoló teraszra és erkélyre, nem csak ablakra

A kültéri árnyékoló teraszra, illetve erkélyre is javasolt, hiszen ezek nemcsak a kinti helyiség, hanem a belső tér kényelmét is szolgálja. Ha leárnyékoljuk a teraszt vagy az erkélyt, azzal megakadályozzuk a napsugarakat abban is, hogy közvetlenül bejussanak a házba. Nem melegszik túl a szoba, kellemesebb hőmérséklet lesz a lakásban is.

Bővebben